Saját Szemmel

Saját Szemmel

Szállodavezetés- de csodás!

2018. május 19. - Saját szemmel

Sokan irigykedve gondolnak egy szállodavezető mindennapjaira, a szállodai életre az ezzel járó feladatokra.

De vajon mi van a függöny mögött? Milyen nehézségekkel, napi gondokkal küzd egy vezető vagy tulajdonos? 

Hány bőrt akarnak vagy húznak is le róla, mivel mindenki azt hiszi csak beszedi a vendégektől a szállás árát és növekszik a bankszámlája hiszen iszonyatosan sok pénzt keres?

De nézzük csak meg a beszedett szállás és fogyasztások árának miket is kell fedeznie?

Elsősorban ott van a dolgozók bére és járulékköltsége, ami folyamatosan növekszik, hiszen jogosan, a dolgozók igénye is nagyobb és ahhoz, hogy meg is tartsuk őket, motiválni kell, erre pedig sokszor sok esetben a pénz a legmegfoghatóbb dolog. Arról nem beszélve, ha nincs motiváció, nem kapnak plussz juttatást akkor nagyon könnyen elmennek olyan multikhoz, akik többet ígérnek és ráadásul nálunk van hétvége és ünnepnap.

De a szálloda üzemeltetési költsége is horribilisre nő, hiszen a tisztítóeszközök, a napi szinten felhasznált étel és italkínálatot is bővíteni kell, raktárkészletet kell belőle fenntartani és a szálloda berendezései, eszközei folyamatosan elhasználódnak, kopnak amiket szintén pótolni kell.

A szállodai ágyneműkészlet vagy eltűnt vagy elkopott pótlása éves szintén is milliókra rúg, nem beszélve a köntösökről és a törölközőkről. Van amiket meg tudunk javítani, van amikből a frissen festett hajak megtörléséről származott hajfestéket nem tudjuk kiszedni és ezek a kukában landolnak. Mert ugye a mosatás is egy vagyon, külön a folttisztítás, de ha ezek után is ott a folt, akkor az már használhatatlan.

Elfogynak, eltörnek, eltűnnek az étteremben használt étkészletek, evőeszközök, melynek pótlása sem két forint.

Hiába frissítjük a játékokat a játszószobába, eltörnek, elkopnak, eltűnnek és ha ezek pótlására nem figyelünk oda, akkor abból csak megint vendégpanasz származik, ami nagy mértékben rontja a szálloda megbecsülését.

Horrorisztikus összeget tesz ki az áram, a fűtés, a vízszámla főleg ha egy szálloda wellnesst is üzemeltet, annak hiánya nélkül a vendéget pedig a létesítmény nem is érdekli.

És akkor még nem beszéltem a különböző engedélyek megújításáról, amit évente kell megtenni, gondolok itt egy kalandparkra, de a poroltókészülék, vagy éppen a liftkarbantartás sem kivétel.

Nagyon nagy tételt jelent a konyhai gépek megvásárlása, felújítása, karbantartása, amik szinten folyamatos üzemben vannak és hamar elkopnak hiszen fogyasztói társadalomban élünk.

Na és akkor jöjjenek a járulékos dolgok: külön összeg mert szól a zene, külön összeg mert televíziók vannak a szobákban és ma már nemcsak a zenei szolgáltatások után szednek jogdíjat, hanem azért is, hogy a kedves vendég filmet szeretne nézni a szállodai szobában.

Sok egyesület, szervezet tagjai sorába is tartozni illő, mert akkor nem leszünk hitelesek, és ezek a tagdíjak is jelentős összegre rúgnak éves szinten.

Na és most a legújabb: az adatvédelem, mert ha nincs azért büntetnek, ha meg van és nem úgy van minden ahogy le van írva azért.

Szóval kedves olvasó! Ha egy átlagos szoba árát meg tetszik vizsgálni egy éjszakára egy fő részére, és le tetszik vonni az ellátás és egyéb szolgáltatások árát, akkor sok esetben azt tetszik tapasztalni, hogy egy szobán marad kb 5.000-6.000 Ft amikből mindent amiket az előbb említettem, fedezni kell, ki kell hozni.

Természetesen csak a tisztánlátás miatt adtam ezt ki magamból, mert a szállodavezetés azért CSODÁS!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatszemmel1.blog.hu/api/trackback/id/tr4813983528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása