Saját Szemmel

Saját Szemmel

Változások, vezetői váltások

2018. február 07. - Saját szemmel

Hogyan tovább??

Elment a fiatal srác, akire mindig számíthattunk, aki mindig kéznél volt, aki ott lakott, aki mindent tudott, minden nehézséget ismert, mindennel tisztában volt.

Kit ajánlasz magad helyett?- kérdeztük.

Egy kollégáját javasolta, aki már régóta ott vele dolgozott, aki tisztában volt a helyi adottságokkal, erényekkel és nehézségekkel. Bár vezetői gyakorlata nem volt.

Nehéz a dolgozók közül kiemelkedni, nehéz, hogy a korábbi kollégák, az új vezetőt elfogadják, felnézzenek rá.

Főleg akkor, ha valaki azt hiszi, hogy a hatalom dölyffel, parancsolgatással, követelőzéssel jár, és nem érzi annak a felelősségét, hogy EMBER és EMBER között csak azért mert más poszton dolgozik, különbség nincs.

Nem sokáig működött ez a vezetési stílus, a dolgozók nem tudták elfogadni, a szálloda életében sokszor nem volt jelen, holott ez olyan felelősséggel jár, ami a mindennapi jelenlétet megköveteli.

Nem működött.

Újból jött a nagy kérdés: kivel tovább? Hiszen a családi vállalkozásban már minden területet felosztottunk, az ellenőrzések ellenére is úgy éreztük kell egy megbízott vezető a szálloda élére.

Jelentkezőkből akadt egy pár, majd kiválasztottunk egy középkorú vezetői gyakorlattal már rendelkező, a közelbe költözött vezetőt.

Fenntartásokkal fogadták a kollégák, de idővel kezdték elfogadni.

Egyre több időt töltöttem fent, éreztem a kiválasztott hiányosságait, próbáltam ezeket kompenzálni, mert úgy éreztem egyedül kevés vagyok a sok feladat elvégzéséhez.

Aztán azt éreztem, egyre kevesebbet számíthatok rá, egyre több teher kerül rám, és a dolgozók is egyre gyakrabban engem kerestek meg egy-egy probléma megoldása kapcsán.

Aztán jött a döbbenet.

Egy konzultáció, ellenőrzés során, melyet a főkönyvelővel végeztünk, rádöbbentünk, nem stimmel az elszámolás.

Hetekig nyomoztunk, számoltunk, ellenőriztünk, nem aludtunk, kétségek közt voltunk.

Majd jött a felismerés.

Megloptak, átvágtak, becsaptak, az, akiben bíztunk, hittünk, akinek lehetőséget adtunk.

Elég volt!!!!!!

Akkor inkább mi, magunk még ha az ember beleroppan is csinálja, végzi, működteti, mert az a csoda, ami ebben a szállodában az elején megfogott bennünket, nem zúzódhat porrá!!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatszemmel1.blog.hu/api/trackback/id/tr4113643946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása