Saját Szemmel

Saját Szemmel

Vendéglátás- mi lesz veled?

2018. december 13. - Saját szemmel

Rég írtam. Elhavazódtam, szó szerint már beköszöntött a tél a Mátrában.

Sok mindent tettünk, hogy éljünk, túléljünk, erősödjünk, erőt gyűjtsünk.

Volt emberi tényező, volt harc az üzemeltetésért és volt szállodai minősítés, ami erőt adott ahhoz, hogy mégiscsak jó úton haladunk.

Számot vetettem az évről, megvizsgáltam a vezetőség erősségeit, gyengeségeit, és megvizsgáltam mi miért és miért nem megy.

A munkaerőhiány begyűrűzik, volt olyan szálloda, ahol a vezetőség dolgozott már, mert annyi munkaerő állt fel, és nálunk is volt olyan nap, amikor a vezetőség vitte a recepciót, drink bár kiszolgálást és az éttermi felszolgálást.

Hihetetlen pont akkor, amikor nap mint nap az ember arról hall, milyen népszerű Magyarország, mennyire népszerűek a wellness szállodák, mindenki pihenni szeretne, és a karácsonyi időszak is rekordot fog dönteni a turizmusban.

De hogyan lehet ezt túlélni akkor, amikor ezen a területen dolgozók is szabadnapot szeretnének, hogy szeretteikkel, barátaikkal töltsék az ünnepet?

Hogyan lehet túlélni, amikor az állami szektorban , a politikai életben a dolgozók bérét olyan mértékkel emelik, amivel egy magyar vállalkozó, aki tisztességesen megfizet mindent nem tud versenyezni, ott ahol hétvégén is este is és ünnepnapokon is munka van?

Bár mindenki pihenni szeretne, egyre magasabb színvonalú ellátást, na de ki fogja lassan ezt a szolgáltatást biztosítani?

Hétvégén az ünnep közeledtével egy bevásárló központban jártunk, és azt láttuk, hogy az ott található boltok nagy része este 7-kor már zárva volt.

Este egy népszerű város belvárosa kihalt, mert nem tudnak hosszított nyitva tartást biztosítani az azokat az egységeket bérlő vállalkozók, akik sokkal többet dolgoznak, mint a "rabszolgatörvény"  ellen tüntetők.

Dolgoznak, majd bele halnak, mert a multik akik elviszik a magyar vállalkozóktól a munkaerőt és csak addig maradnak országunkban amíg a kedvezményeket behabzsolják, többet, jobbat tudnak ígérni.

Miért az idegenek, miért nem a magyarok kapják a megbecsülést, a támogatást?

Miért szívjuk egymás vérét, azzal, hogy egymástól csábítják el az embereket a munkaadók, mindent megígérve, mindent biztosítva olyan dolgozóknak, akik nincsenek a toppon? Sem emberileg, sem szakmailag.

Hová visz bennünket ez a féknélküli robogó vonat, melyik szakadék szélén áll majd meg vagy melyikbe zuhan bele?

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatszemmel1.blog.hu/api/trackback/id/tr3214475958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása