Saját Szemmel

Saját Szemmel

Vendégvélemények

2018. február 26. - Saját szemmel

A szállodai szolgáltatások egyik kritikus pontjához értem.

A mai modern világban, amikor mindent már az internet, a média világa mozgat, nagyon nehéz mindenkinek mindenhol és mindenkor megfelelni.

Sajnos nincs olyan fórum, ahol a szálloda megvédheti magát, mert ha valamire is reagál a vezető, azt személyes sértésnek érzi a vendég és megy a kommentek sora: hogy na ez magyarázkodik.

Pedig úgy gondolom- és ezzel sok szakmabeli osztja a véleményemet- hogy a mai világban ma már nem mindig a vendégnek van igaza.

Miért gondolom így?

Nézzünk csak pár példát:

Megérkezik a kedves vendég, akinek minden információt szeretnénk elmondani, kedvesen üdvözölni, de végig sem hallgatja a recepcióst. Már az első kérdése a wifi kód, és mire az információ végére érünk, látjuk, érezzük nem is figyelt ránk, mert rögtön megkérdezi: hol van a lift? Pedig ezzel kezdtük, hogy a csomagjaikkal, merre induljanak el, hogy megtalálják a szobájukat.

Már rég a szállodában tartózkodik, amikor késő este jön a recepcióhoz, hogy neki babaágyra van szüksége, mert a gyermek nem pótágyon aludna. Aztán szaladgálunk, mert már nincs bent szobaasszony, hogy kiságyat kerítsünk. De megoldjuk.

Sokszor hiányzik a viselkedéskultúra, de ezt sem teheti szóvá a szolgáltató, mert a vendég kikéri magának: ne haragudjon, de köntösben nem étkezhet az étteremben, vagy mégsem melegítőben kellene lemenni a vacsorához, mert vannak vendégek, akiket ez zavar. Na és a strandpapucsról már ne is beszéljünk.

A legtöbbet kritizált szolgáltatás mindig az étkezés.

Sokszor elfigyelem, olyan emberek, fiatalok teszik a legtöbb kritikát az étkezéssel kapcsolatban, akikről meggyőződésem, hogy otthon nem is főznek. 

 

Miből gondolom ezt? 

Ha a köret mellé tesszük a ketchup-ot és a mellé kerül a sütemény, nem hiszi el kedves olvasó, de a kedves vendég a cukrászsütemény mellé szed egy kis ketchupot, azt gondolva, hogy az valami lekvár, vagy szósz, pedig fel is van tüntetve a ketchup neve.

Vicces dolgok ezek.

Mint ahogy az is, amikor az ételmelegítőt éppen töltik a kollégák, pár percig üresen maradva az üres forró vizet szedi a vendég és fel van háborodva, hogy néz ki ez a leves???

Mindennap feltakarítjuk, felmossuk az éttermet, de amit a kisgyermekes családok otthagynak, az néha kritikán aluli. Az asztal és etetőszék alatt halomban áll a ledobált étel, én mint szülő, nagyon szégyenkeznék, ha gyermekem így enne.

De megemlíthetném az étteremben ordibáló és rohangáló gyermekeket, akikre szüleik rá sem szólnak, felszolgáló kollégáim  pedig tányérokkal megpakolva lavíroznak körülöttük.

De sorolhatnám a takarítást nem kérek feliratú tábla kihelyezésével, kakis pelenkák sokaságát viszik ki több nap elteltével a szobaasszonyok, majd megjelenik, az interneten, hogy nem volt takarítás. De hogyan bírta elviselni a kedves vendég azt a bűzt, amit két napig el kellett viselnie? Pedig már pelenkatárolót is elhelyeztünk a szállodában.

Ja és akkor ne beszéljek a közösségi tereknél található mosdókról. Elnézést kedves Hölgyeim, de borzasztó, hogy néha Önök, családanyák, feleségek, háziasszonyok mit hagynak maguk után a mosdóban. Sokszor a férfi mosdó rendezettebb és tisztább. 

Vagy amilyen a mosdó olyan a törölköző?

De akkor milyen jogon is kritizálok valamit? Milyen jogon várok tisztaságot, rendet érkezésemkor?

Elnézést kérek de a kedves vendég szolgáltatást vesz, nem szolgákat, hogy utánuk a mocskot és szemetet összetakarítsa.

Családbarát szálloda vagyunk, szeretjük a gyerekeket, de nem babycsőszök  vagyunk.

Úgy gondolom a családnak egy-egy nyaralás alkalmával az együtt töltött tartalmas időre kellene koncentrálni, nem megoldást találni a gyerekek lepasszolására.

Elnézést ha keményen fogalmazok: de a múlt héten, két ping-pong ütőt, 3 szánkót, egy billiárd dákót és egy festmény keretét törték el a kedves vendégek, Majd amikor mások ezt nem tudták használni beírtak egy internetes fórumra: hogy mint szállodavezető szégyelljem magam a játékok állapota miatt!

Csak én? Csak a szálloda? A vendég soha?

De vannak durvább esetek is, amikor a kedves vendég nem jut el időben a fürdőszobába, és azonnali takarítást kér, mert minden a szőnyegen köt ki. Vagy a  vörösbor a szőnyegen landol, nyilván takarítás után valamelyest foltot hagy, majd a következő vendég veri a pultot, hogy megengedhetetlen, hogy egy négycsillagos szállodában foltos a szőnyeg.

Önök otthon mindig mindent azonnal lecserélnek, ha elromlik, eltörik, foltos lesz?

Egy szállodával, azok alkalmazottaival ki tanúsít megértő magatartást? Ki véd meg bennünket, az akciós csomagokat előnyben részesítő, de mindent kritizáló vendégektől?

Szerencsére a kedves, visszatérő vendégeinkből van több, akiknek többsége megköszöni a szolgáltatást, hálás, hogy jól érezte magát nálunk és tényleg ki tudott kapcsolódni.

Mi pedig bár fáradtan, mosolyogva dolgozunk ezekért a vendégekért, mert a nehézségek ellenére is ez az életünk.

De azért tudjuk: az éremnek két oldala van....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatszemmel1.blog.hu/api/trackback/id/tr7313700794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása